Att baka bröd

En liten dagbok om att baka det perfekta finska rågbrödet. Och kanske lite andra saker.

Surdeg Schmurdeg

Publicerad 2018-10-22 13:22:46 i Allmänt,

Det visade sig att Paindemartin inte är felfri. Eller att jag inte är felfri. Min kärleksfullt ompysslade surdeg blev ingen surdeg. Det har inte börjat mögla eller nåt sånt, den har inte torkat ut och den har stått varmt, men den börjar inte bubbla.
Fram till dentredje dagens matning såg allt perfekt ut, inga konstigheter. Men på morgonen, när jag glad i hågen skulle titta på min fina bubbelsmet så var det bara en stabbig stel smet. Jag tänkte att den kanske har stått för lite, så den fick stå en dag till. Inget ändå. Så då tänkte jag att den kanske vill ha mer mat. 1msk vatten och råg och ett dygn till. Fortfarande inget.
Så... Den ger jag upp på.
Men skam den som ger sig, jag hittade ett nytt recept. Min förra surdeg väckte jag med det här receptet från Saltå Kvarn. Så då får jag väl prova med det igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela